info@azhbr.gov.al
Tel: +355 42228318
E hënë – E premte

TUFA BAZË E MATRIKULLUAR

TUFA BAZË E MATRIKULLUAR

Për rritjen e konkurrueshmërisë së prodhimeve blegtorale nëpërmjet pagesave të kafshëve të matrikulluara

BLETARIA

BLETARIA

Për rritjen e konkurrueshmërisë përmes mbarështimit të bletarisë

FINANCIME PËR ZËVENDËSIM PLASTMASI TERMIK

FINANCIME PËR ZËVENDËSIM PLASTMASI TERMIK

Mbështetje për rritjen e konkurrueshmërisë për prodhimet bujqësore në mjedise të mbrojtura dhe uljen e kostove të prodhimit

MBJELLJE BIMËSH MJEKËSORE DHE AROMATIKE

MBJELLJE BIMËSH MJEKËSORE DHE AROMATIKE

Mbështetje për shtimin e sipërfaqeve të mbjella me bimë mjekësore dhe aromatike

MBËSHTETJE PËR FERMAT ORGANIKE DHE CERTIFIKIMIN GLOBAL GAP

MBËSHTETJE PËR FERMAT ORGANIKE DHE CERTIFIKIMIN GLOBAL GAP

Mbështetje për fermat organike, dhe certifikimi Global GAP

INVESTO NË AGROTURIZËM/LINJA/MAKINERI/PAJISJE DHE PËRFITO 50% FINANCIM

INVESTO NË AGROTURIZËM/LINJA/MAKINERI/PAJISJE DHE PËRFITO 50% FINANCIM

Mbështetja e diversifikimit të aktiviteteve ekonomike në zonat rurale

View All Services
13
+

Vite eksperiencë

115
milion €

Skema Kombëtare

94
milion €

IPARD

52
biznese

Start Up në IPARD

Financimet Tona

Programi “IPARD II 2014 – 2020”

Programi për Bujqësinë dhe Zhvillimin Rural, IPARD II

Shërbime Mjedisore

Planifikim dhe ofrim i granteve konkuruese për zhvillimin dhe mbrojtjen e pyjeve

Informacion mbi Agropikat

ÇFARË ËSHTË AGROPIKA?

Agropika ose “Dritarja e Fermerit” është një njësi e drejtpërdrejtë e ofrimit të shërbimit, në varësi të Agjencisë për Zhvillim Bujqësor dhe Rural, e cila ofron shërbime tek fermerët, informacion për aplikime, akses në financë, mbështetje me ekstension dhe shërbime të tjera.

Në Janar, 2018 u vunë në funksionim 5 Agropikat e para në: Fier, Lushnjë​, Durrës, Vlorë dhe Korçë. Në vitin 2019 u hapën edhe 15 Agropika të tjera në: Tiranë, Berat, Gjirokastër, Sarandë, Përmet, Pogradec, Librazhd, Elbasan, Kavajë, Shkodër, Pukë, Kukës, Dibër, Mat, Lezhë, duke arritur në 20 degë territoriale në të gjithë vendin. “Dritarja e Fermerit” u ofron fermerëve dhe të interesuarve informacione në lidhje me aplikimet për skemat mbështetëse kombëtare dhe donatorëve të huaj, aksesin në financë, mbështetje me ekstension, etj.

Histori Fermeri

Ligoraq Bardhyli – Përmirësimi i teknologjisë me ndihmën e AZHBR

Ligoraqi, ka studiuar në Akademinë Ushtarake dhe ka kryer edhe nje fakultet të…

Read More

Labovë e Kryqit, Libohovë, në bujtinën “Maria”

Labovë e Kryqit, Libohovë – Në bujtinën “Maria”, shtëpia e parë që hapet…

Read More

Vorë/Kashar, tre fabrika të reja ultramoderne me mbështetjen e AZHBR

Vorë/Kashar – Tre fabrika të reja ultramoderne me mbështetjen e AZHBR nëpërmjet Programit…

Read More

Postimet e fundit

Shiko më shumë postime
03 Sep

Opinion – Dhermiu, rikthimi i fshatit 500-vjecar!

Në Dhërmi, në një pamje magjepsëse përballë detit Jon janë ngritur…

17 May

Javët e Evropës në Kryeqytet, Krifca: Programi IPARD po ecën me ritme të kënaqshme

Sheshi Skëndërbej u bë ndalesa e rradhës për karvanin Europian në…

12 May

Javët e Europës, AZHBR pjesë e turit 21 ditor nëpër Shqipëri

Nga Tropoja mes natyrës mbresëlënëse të veriut dhe produkteve fantastike të…

24 Mar

AZHBR çel thirrjen për aplikime në Skemën Kombëtare 2021, nga data 24 mars deri në 15 prill, përmes portalit E-albania.

AZHBR çeli sot thirrjen për aplikimet në Skemën Kombëtare të Mbështetjes…

04 Mar

124 milionë euro investime në bujqësi

Në një periudhë prej më pak se 3 vitesh injektimi i…

29 Jan

Mbyllet skema e tretë e ndihmës së fermerëve

Interesi i fermerëve dhe sipërmarrësve për të aplikuar në thirrjen e…

28 Jan

Rekord aplikimesh për bujqësinë, fermerët interes për të përfituar nga fondet e IPARD-II

Nevoja e lartë për financim në fushën e bujqësisë ka bërë…

27 Jan

“Na duhet një mentalitet i ri në bujqësi”, Krifca: Në mars, nis skema kombëtare

“Në mars, nis skema kombëtare me zero dokumente”. Kjo u njoftua…

26 Jan

Krifca: Në dy vite kemi investuar 100 milionë euro për modernizimin e bujqësisë

45 milion euro grant janë dhënë në ndihmë të fermerëve

Që nga…

25 Jan

Projektet e bujqësisë / Kryeministri inspekton investimet e mbështetura nga AZHBR

Kryeministri Edi Rama pa në terren se çfarë përfitimesh kanë sjellë…

07 Jan

Investimet në bujqësi/ Janë 256 kontrata, me vlerën e grantit 43.2 milionë euro

Pavarsisht vështirësive ekonomike që ka sjellë pandemia, sektori i bujqësisë vijon…

21 Dec

PERTEFOL – Hapet thirrja e tretë e IPARD II

Në intervistën për TV Scan, Saimir Musta, Përgjegjës i Sektorit të…

16 Dec

Fondet e Europës IPARD-II për Bujqësinë, sa është buxheti i Thirrjes së Tretë dhe si do të shpërndahet tek fermerët

Drejtoresha e Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural (AZHBR) Frida Krifca…

19 Nov

Historia e fermerit që prodhon 900 kv në sezon

Skema kombëtare e mbështetjes për fermerët
Historia e fermerit që eksporton rreth…

19 Nov

Sektori i Bujqësisë rrit investimet pavarësisht pandemisë

Pavarësisht ngurrimit të sektorit privat për të rritur investimet gjatë periudhës…

11 Nov

Çelet thirrja III e IPARD-II

 

Pas suksesit të dy thirrjeve, me një boom…

23 Oct

“Tirana Agro 100”, Frida Krifca: Jemi të lumtur që prezantojmë në panair fermerë që kanë marrë mbështetje nga AZHBR

Panairi i produkteve bujqësore është kthyer tashmë në një traditë të…

15 Oct

Dita Ndërkombëtare e Gruas Rurale, Krifca: Mbështetje për gruan sipërmarrëse në fshat

 

Përpjekjet për të mbështetur gratë sipërmarrëse në sektorin rural duhet të…

14 Oct

Krifca: 110 milionë euro mbështetje ndaj bujqësisë

7 vite më parë, kohë kur bujqësia shihej si një asistencë…

24 Sep

AZHBR mbështet kompaninë “Gjedra SHPK” në investimin prej 557 mijë Euro

Kryeministri Edi Rama dhe drejtorja e AZHBR, Frida Krifca më…

10 Jul

Fermeri që ia përkushtoi jetën bletëve: Prodhoj më së shumti mjaltë gështenje

T’ía përkushtosh jetën bletëve. Kjo është historia e Bislim Zenelajt nga…

10 Jul

Rrugëtimi i Nedretes nga fermere modeste në eksportuesen më të madhe në vend

“Kam 20 vjet që merrem me tregti. Fillimisht e…

10 Jul

Halil Dedej: Traktori i financuar nga IPARD më ndryshoi jetën

“E them sinqerisht dhe le ta dinë të gjithë fermerët shqiptarë,…

16 Oct

Nisën aktivitetet informuese për Programin IPARD II, Thirrja e Dytë

Lexo më shumë...

10 Oct

AZHBR në Forumin e Politikave Bujqësore për zhvillimin rural në Evropën Juglindore

01 Oct

Marrëveshje bashkëpunimi me Agjencinë e Pagesave Turke, për absorbimin e fondeve IPARD

 

Vendndodhja jonë